Вчера пишавме текст за одлични бесплатни алтернативи на неколку софтвери од Microsoft, а денес ќе продолжиме со слободниот софтвер, но овој пат со алтернативи за комплетот алатки на Adobe. Најкористената алатка на Adobe е софтверот за манипулација на фотографии Photoshop, и само оваа алатка може да чини над 600 долари, а сакате да го купите […]

Прочитај повеќе

Тим О’Рајли, основач на O’Railly Media и човекот кој го создаде терминот „Web 2.0“, вели дека овој период на интернетот, период на друштвените мрежи, повржани со AJAX апликациите и почетокот на cloud computingна ги постави темелите за наредниот чекор – Влади 2.0.

Прочитај повеќе