Авганистанскиот воен дневник е неверојатна архива на 92.000 доверливи документи за војната во Авганистан од 2004 до 2010 година. Архивата содржи информации за цивилни жртви, за шпионирање на авганистанските војни, акции на НАТО итн …

Прочитај повеќе