Скандалите со сајтот за романтични средби AshleyMadison никако да престанат. Во украдените податоци на сајтот се пронајдени имејл пораки во кој основачот, Ноел Бидерман одобрува сајбер напад над конкурентите, јави KrebsOnSecurity. Станува збор за напад на Nerve.com, а во нападите врз сервисот учествувал Раја Батија, технички директор на компанијата. Avid Life Media која е сопственик […]

Прочитај повеќе

<Надополнето 28.10.10:> На YouTube се појави уште едно видео поврзано со аферата „Надеж“, односно видео за документите во кои се разговара за ПР стратегијата. И овојпат видеото е закачено од анонимен корисник кој се регистрирал на YouTube истиот ден, 27.10, кога е закачено видеото. </надополнување>

Прочитај повеќе