Google постојано е чекор пред конкуренцијата, барем кога онлајн рекламите се во прашање. Наскоро корисниците кои го користат пребарувачот за барање облека, ќе можат истата да ја купат директно од самите резултати, јави Verge. Компанијата веќе има неколку партнерства со компании кои ќе можат да ги понудат своите производи. Рекламите ќе им бидат прикажани на […]

Прочитај повеќе

(Oва е гостински пост на Ева Пиперевска, маркетинг менаџер во G6 Solutions. Ева се реши да напише серијал на блог постови за Google AdWords на Medium. Ги реобјавуваме со нејзина дозвола) Google Adwords е платена платформа за рекламирање, достапна за сите бизниси без разлика дали станува збор за мали бизниси или големи корпорации. Профилите на […]

Прочитај повеќе

(Oва е гостински пост на Ева Пиперевска, маркетинг менаџер во G6 Solutions. Ева се реши да напише серијал на блог постови за Google AdWords на Medium. Ги реобјавуваме со нејзина дозвола) Google Adwords е платена платформа за рекламирање, достапна за сите бизниси без разлика дали станува збор за мали бизниси или големи корпорации. Мит бр. […]

Прочитај повеќе

(Oва е гостински пост на Ева Пиперевска, маркетинг менаџер во G6 Solutions. Ева се реши да напише серијал на блог постови за Google AdWords на Medium. Ги реобјавуваме со нејзина дозвола) Поради големиот интерес за минатата тема поврзана со митови за AdWords решив да ја продолжам темата со уште неколку гласини и факти. Мит бр. […]

Прочитај повеќе

(Oва е гостински пост на Ева Пиперевска, маркетинг менаџер во G6 Solutions. Ева се реши да напише серијал на блог постови за Google AdWords на Medium. Ги реобјавуваме со нејзина дозвола) Електронската пошта претставува неразделен дел од нашето секојдневие. Таа е сигурен инструмент преку кој ние сме во постојан контакт со нашите блиски, пријатели и […]

Прочитај повеќе

(Oва е гостински пост на Ева Пиперевска, маркетинг менаџер во G6 Solutions. Ева се реши да напише серијал на блог постови за Google AdWords на Medium. Ги реобјавуваме со нејзина дозвола) Google Adwords е платена платформа за рекламирање, достапна за сите бизниси без разлика дали станува збор за мали бизниси или големи корпорации. Мит бр. […]

Прочитај повеќе

Пред околу една година Google го претстави Google Web Designer, бесплатна алатка за OS X, Windows и Linux, со која се креираат сајтови и реклами, за кои Google вели, дека се видени над 2,5 милијарди пати. Сега овој софтвер доби нова верзија со која се овозможува издавање на завршените реклами директно на DoubleClick Studio, а […]

Прочитај повеќе

Претставена и тестирана уште во септември, а сега и официјално стартувана, AdWords for Video ќе биде уште една алатка со која Google ќе доминира со веб рекламите. Овие видео реклами ќе бидат интегрирани во AdWords таблата преку која корисниците ќе можат да менаџираат и да се надаваат за сите маркетинг кампањи: текстуални, визуелни и видео. […]

Прочитај повеќе

Google стартуваше галерија со апликации за Google Analytics алатката. Галеријата моментално содржи 38 апликации со кои можете да си ги подобрите презентациите поврзани со аналитичките податоци за вашиот сајт, да ги извлечете податоците во Excel, има Analyticator за Wordpress кој се автоматски имплементира ниц целиот сајт, а има и апликации за правење на интересни визуелизации со податоците од Аnalytics. Покрај понудените апликации, секој девелопер може да придонесе со својата апликација.

Прочитај повеќе

 
Google полека навлегува во Јужно-источниот европски интернет пазар со отварање на локална канцеларија во Хрватска, што е сосема логично бидејќи Хрватска има огромен прелив на балкански и светски туристи кои информациите за земјата и туристичките аранжмани ги добиваат преку пребарувачот.

Прочитај повеќе