Од неодамна, Google изјави дека има забележано како одредени реклами кои се сервираат преку Chrome прелистувачот не само што значително ја трошат батеријата туку и влечат многу податоци од интернет. Поради тоа, Google изнесе планови да започне со ограничување на ресурсите кои една реклама може да користи и да ги отстранува сите реклами кои ќе […]

Прочитај повеќе

На Advertising Week во Њу Јорк, што е моментално во тек, и Google и Facebook најавија нови формати на реклами кои сега ќе бидат подруштвени, ќе ги вклучуваат лајковите и +1 од вашите пријатели и ќе содржат повеќе информации за самиот продукт. Google: Само одговори Google стартува формат на реклами кои не се само текст, […]

Прочитај повеќе

Facebook објави водич за како да направите успешна реклама за друштвената мрежа. Водичот содржи разновидни теми, пример кои видови на реклами има на друштвената мрежа, да таргетирате публика и водич за како функционира системот за аукција, како се наплаќа…

Прочитај повеќе

Twitter најави дека нема да дозволи трети странки да вметнуваат реклами во корисничкиот фид и пребарувањето бидејќи се „нарушува интегритетот и важноста на временската линија.“

Прочитај повеќе