Основни училишта во Р. С. Македонија е веб сајт кои има за цел да понуди основни податоци за сите основни училишта во нашата држава. За секое училиште ќе најдете гео-просторни координати, како и адреса и контакт и-мејл адреса, но не и телефонски број. Од почетната страна добивате пристап до сите општини преку паѓачкото мени. Под […]

Прочитај повеќе

По четири години конечно успеавме да го добиеме IT.mk доменот со кој сега на сите посетител ќе им овозможи ме полесен пристап. Дали ќе внесете IT.com.mk или IT.mk вие ќе се најдете на овој сајт! :) Приказната зад IT.mk доменот се влече уште од стартување на порталот, уште од 2008-ма година. До сега не можевме […]

Прочитај повеќе

Во февруари Facebook реши да ја почне реконструкцијата и уредувањето на поранешните канцеларии на компанијата Sun Microsystems кои имаат капацитет и простор за 3.600 вработени. Новата централна адреса на улицата каде што е лоцирана компанија е 1 Hacker Way, додека нивниот правен оддел е лоциран на 18 Hacker way. Американските закони им дозволуваат на компаниите […]

Прочитај повеќе

Sony призна дека покрај нападите на 16-17-ти aприл кога беше пробиена Playstation Network, имало уште еден напад на Sony Online Entertainment (SEO) корисниците. Sony вели дека се украдени податоци од 24.6 милиони профили, како и податоци од постара дата база од 2007-ма. Украдените податоци биле12.700 броеви со не-американски кредитни картички и нивен датум на истекување, но не и нивните безбедносни кодови, додека имало 10.700 дебитни картички од корисници од Австрија, Германија, Холандија и Шпанија.

Прочитај повеќе

Видео сервисот Vimeo овозможи корисниците да си одредат своја, персонализирана URL адреса на своите видеа. До сега видеата на Vimeo има доволно кратка адреса за лесно споделување, но составена од 7-8 бројки со што беше тешка за помнење. Пример, http://vimeo.com/17853140 .

Прочитај повеќе