Adobe не се откажува од Flash форматот и покрај неколку неуспеси со нивниот Flash Player за мобилни уреди. Вчера Adobe објави патоказ по кој јасно се гледа насоката на идниот развој на Adobe Flash Player. Идните поправки и оптимизации ќе гравитираат околу две поважни насоки, инцидентно во тие две насоки Flash Player има најголем успех, […]

Прочитај повеќе

Adobe лансираше нов производ, Adobe Muse beta, кој ќе им помогне на дизајнерите да креираат веб сајтови без да мораат да кодираат. Adobe Muse, кој е изграден врз Adobe Air, моментално е сè уште во бета и може да се преземе од официјалниот Muse веб сајт. Оние дизајнери кои имаат работено во разни Adobe производи […]

Прочитај повеќе

Joint.im е апликација која ги проширува можностите кои ви ги дава Twitter за приватни разговори (директна порака) и ви овозможува да комуницирате преку инстант пораки со поединци или група од вашите постоечки Twitter контакти. Секак, останува правилото кое важи и за директните пораки на Twitter, твитерџијата со кој ќе сакате да раговарате мора да ве следи.

Прочитај повеќе