Adidas ја најави паметната алка Adidas Fit Smart која корисниците можат да ја користат во текот на вежбањето како личен тренер. Алката овозможува корисниците едноставно да проверат колку калории трошат, колкав им е пулсот, темпото на вежбање, поминати километри и слично. Adidas Smart Fit постојано ја мониторира работата на срцето, притоа прикажувајќи го интензитетот на […]

Прочитај повеќе

Германската компанија за спортска опрема Adidas го претстави својот паметен часовник. miCoach SMART RUN доаѓа со екран на допир и монитор за работа на срцето кој го следи пулсот на корисникот. Со оглед на тоа дека пред се е наменет за трчање не изненадува GPS локаторот со кој доаѓа часовникот. За разлика од останатите паметни […]

Прочитај повеќе

Сигурно досега сте ги забележале оние симпатични и, во најмала рака, импресивни 3D проекции на згради кои во последно време доаѓаат од сите страни на светот. 3D мапирањето според Wikipedia е мапирање на три-димензионални точки на дво-димензионална рамнина. Со помош на оваа техника, може да се добијат навистина интересни 3Д ефекти, кои можете да ги видите во видеата.

Прочитај повеќе