По вселената и транспортот Илон Маск ќе се обиде да го освои и образованието. Ad Astra е засега мал проект во кој учесниците работат на пламенофрлач и роботи, а сепак имаат време и за да поиграат. Причината за играњето е што сите учесници во овој проект имаат 10 години. Не станува збор за некој супер […]

Прочитај повеќе