Лондонската полиција започна со тестирање на софтвер кој помага во предвидувањето кои членови на банди се најверојатни извршувачи на насилен криминал во иднината, јави BBC. Полицијата во Лондонс се надева дека софтверот ќе им овозможи на полицајците поефикасно да ги распоредат своите сили, а со тоа да бидат активни на вистинското место. „Тоа што ви […]

Прочитај повеќе

Nokia ja најави својата трета и четврта фаза од трансформацијата со најава дека ќе отпушти 4.000 луѓе, од вкупно 65.000 вработени, до крајот на 2012-та.

Прочитај повеќе