Управата за храна и лекови на САД (FDA) даде дозвола за првото паметно апче. Апчето доаѓа со сензор со кој може да следи дали е испено. Дополнително, пациентот ќе може да ја коментира својата состојба. Abilify MyCite доаѓа од јапонската компанија Otsuka Pharmaceutical. Првото апче кое ќе доаѓа со сензор е антипсихотик кој се користи […]

Прочитај повеќе