Siri наскоро ќе пристигне на macOS. Гласовниот асистент на Apple прво ќе пристигне на новата верзија на iMac Pro. Ова го открија двајца истражувачи, Џонатан Левин и Стив Трутон-смит. Looks like the iMac Pro's ARM coprocessor is arm64 🤔 Seems to handle the macOS boot & security process, as expected; iMac Pro lets Apple experiment with tighter […]

Прочитај повеќе

Настаните на кои Apple ги претствува своите паметни телефони речиси една деценија се дел од најзначајните настани во индустријата. Оваа година 7 септември е датата на која светот за првпат го виде iPhone 7. „Веќе продадовме над 1 милијарда телефони. Ова го прави iPhone најпродаваниот продукт од својот вид.“, изјави Тим Кук, кој на настанот […]

Прочитај повеќе