А1 Македонија започна со финално тестирање на 5G мрежата. За оваа цел компанијата постави тестна 5G мрежа во центарот на Скопје. Со ова компанијата е чекор поблиску до комерцијално воведување на 5G технологијата за сите корисници. “Поставувањето на тестната 5G мрежа е уште еден доказ за нашата посветеност и стратешката определба за креирање и воведување […]

Прочитај повеќе

А1 Македонија ја одбележува втората година од воведувањето на А1 брендот на македонскиот пазар. Ова беше повoд А1 Македонија да престави нова, септемвриската промоција. Во понудата како дел од поволностите за корисниците, покрај мобилниот пакет, доаѓаат и 100GB мобилен интернет месечно, богато конвергентно портфолио, и телефони. Во овој период А1 Македонија продолжува да ги реализира […]

Прочитај повеќе

А1 Телеком Австрија, а преку неа и А1 Македонија се дел од основачите на „Европската зелена дигитална коалиција“, a групацијата и официјално е членка на основачкото тело на „Европската зелена дигитална коалиција“ (EGDC). „Декларацијата на членовите на Европската зелена дигитална коалиција“ ја потпиша извршниот директор на Групацијата А1 Телеком Австрија, Томас Арнолднер. Потпишувањето е дел […]

Прочитај повеќе

А1 Македонија јави дека успешно ги завршиле тестирања на 5G и успешно го направија првиот повик на 5G технологија. Со ова завршува првата фаза на тестирањето на 5G и компанијата и корисниците се поблиску до официјално пуштање на 5G. Тестовите се направени надвор од лабораторија, но сепак во географски ограничена средина. Резултатите од тестовите се […]

Прочитај повеќе