Илон Маск конечно ja oткри новата верзија на својот електричен автомобил – Tesla D – кој е првиот модел од фабриката со погон на четири тркала. Оттука и името на автомобилот „D“ или дуал бидејќи доаѓа со два мотори, еден за предните и еден за задните тркала. Погонот на сите четири тркала ќе го намали […]

Прочитај повеќе