Дали некогаш сте се запрашале како изгледа недопрена пустина? Благодарение на Google Maps сега може да се прошетате низ пустината Лива која се наоѓа во Обединиетите Арапски Емирати. За оваа цел Google натовари камила со Street View Trekker камери, па не само што можете да видите како изгледа пустината и песечните дими високи до 40 […]

Прочитај повеќе