После пет месеци пауза граѓаните на Либија повторно имаат пристап до Интернет, и со тоа пристап до остатокот на светот. На официјалната веб страница на либискиот телеком стои: „ Либија, ви честитаме за ослободувањето од владеењето на тиранот“. IT компанијата Renesys која ја следи целата ситуација поврзана со интернетот, изјавуви дека интернетот во Либија на неколку […]

Прочитај повеќе