Mercedes претстави автономен камион кој ќе помогне да се намалат незгодите на автопатите поради премор на возачите. Автономниот камион доаѓа под името Future Truck 2025, и иако не е доволно софистициран за управување по населените места, сепак е повеќе од соодветен за возење на автопатите. Статистиките покажуваат дека најголем дел од незгодите кој ги предизвикуваат […]

Прочитај повеќе