Сервисот Sifu на новосадскиот стартап dryTools, првиот стартап во кој фондот South Central Ventures инвестираше 300.000 евра, наскоро ќе биде отворен за тест за сите заинтересираните корисници. Sifu е наменет за сите кои развиваат мобилни и веб апликации, тој генерира основен код што им помага на девелоперите да работат единствено на креативниот дел од производот. […]

Прочитај повеќе

Добри вести од Apple за сите развивачи на iOS софтвер. Kомпанијата најави дека следниот месец ќе може да се преземе и користи WatchKit за креирање на апликации за паметниот часовник Apple Watch. Развојната алатка до сега им беше достапна единствено на одбрани партнери на компанијата како BMW, American Express или Starwood Hotels кои имаа можност […]

Прочитај повеќе

GitHub заедно со 12 партнери започнаа да им нуди бесплатни алатки за студенти, станува збор за софтвер кој не е бесплатен, но студентите можат да го користат бесплатно. За сите алатки или целиот пакет ви е потребна имејл адреса од образовната установа, студентска идентификација или дополнителен доказ дека сè уште сте студент. Во пакетот за студенти […]

Прочитај повеќе