Џон О’Киф, Мај-Брит Мусер и Едвард И. Мусер се добитници на Нобеловата Награда за медицина поради откритието на „внатрешниот GPS на човековиот мозок“. Нивното откритие покажа дека мозокот се снаоѓа со препознавање на просторот. Тимот истражувачи работеше со лабораториски глувчиња. каде и за првпат ги откри „grid“ ќелиите во мозокот. Овие ќелии се наоѓаат во […]

Прочитај повеќе