Европската вселенска агенција (ESA) во јуни ќе го испрати првиот 3Д принтер кој ќе функционира во нулта-гравитација. Станува збор за минијатурниот Portable On-Board 3D Printer (POP3D), кој може да се смести во коцка со страна од 25 сантиметри, јави Space. „POP3D е малечок 3Д принтер на кој му е потребно малку енергија и минимално управување […]

Прочитај повеќе

Hewlett-Packard и официјално објави дека се дели на два дела. Едниот HP Inc. ќе биде задолжен за персонални компјутери и принтери, а вториот дел Hewlett-Packard Enterprise ќе биде задолжен за останатите бизнис услуги како сервери и „storage“ и слично, јави Wall Street Journal. Иако делењето на Hewlett-Packard се случи деновиве, сепак веста е доста стара. […]

Прочитај повеќе