Пет тимови под менторство на професори од Факултетот за информатички науки и компјутерски инженерство и Машинскиот факултет ја креираат иднината на автобуските станици во Македонија. Проектот е дел од Фондот за иновации и технолошки развој. Покрај фондот учествувват и: ЈСП СКопје; Град Скопје; UNDP и Министертвото за образование и култура. Целта на проектот е промоција […]

Прочитај повеќе

Стартапи останува многу малку време да се пријавите на утрешниот miniWarp настан, организиран од hub:raum и SuperFounders Skopje. Целодневниот настанот ќе се оддржи утре, 4-ти ноември, во клубот на новинари, Скопје, и ќе им понуди на сите кои учествуваат можност да добијат Amazon Cloud сервис во вредност од 5.000 долари, и менторство од интернационална група […]

Прочитај повеќе

Започнува и третата Start програма на раниот стартап акселератор SuperFounders Skopje. Програмата, која започнува следната недела ќе има нов формат со повеќе меѓународни собири, барем три презентации пред интернационални инвеститори за најдобрите стартапи, и ментори со искуство од Techstars, Pioneers, Seedcamp. Пријавувањето е до петокот, 17-ти октомври. Стартапите кои ќе бидат прифатени ќе имаат посебни […]

Прочитај повеќе