Сите кој купуваат со биткоини во Србија ова го прават на сопствен ризик, предупредува Народната банка на Србија, а пренесе Rts.rs. Ова не важи само за биткоините, туку и за останатите дигитални крипто-валути. „Според законот платежно средство во србија е динарот и сите трансакции за услугите завршени во државата се во динари, освен ако со […]

Прочитај повеќе