Dextra Robotic креира нов додаток за виртуелна реалност кој за воља на вистината повеќе наликува на инструмент за мачење, отколку на контролер. Станува збор за „ракавица-егзоскелет“, која кога ја користите ќе оддава впечаток дека допирате работи во виртуелната реалност. „Функционира вака, кога вашиот аватар контролира дигитален објект, сигналот се испраќа назад преку SDK до Dexmo […]

Прочитај повеќе