VC Mosaic Ventures отвори нов инвестициски фонд преку кој ќе внесат 140 милиони долари во европските стартапи. Фондот доаѓа од големи американски финансиски институции, меѓу кои Horsley Bridge Partners, и ќе биде наманет за да ги поддржи стартапите во почетно Seria А финансирање во стартапи во рана фаза, кои веќе имаат некој инвестициски капитал, пренесува […]

Прочитај повеќе