Social Innovation Hub ги поканува сите заинтересирани да се пријават на 48-часовен хакатон на кој ќе се изработуваат идеи и модули за усовршување на апликацијата Патувај Зелено (Skopje Green Route). Најдоброто решение ќе добие 1.000 долари, а второто и третото место ќе добијат по 750, односно 500 долари. Решенијата ќе бидат имплементирани во новата 2.0 […]

Прочитај повеќе

Skopje Green Route е нова апликација од Град Скопје, изработена од ФИНКИ, која треба да го мотивира возењето велосипед и пешачењето како „најкраткиот, најекономичниот и најеколошкиот“ начин за движење низ градот. Алтернативното име, „Патувај зелено“, ја демонстрира целта на оваа апликација која, за жал, нема да помогне Скопје да стане „позелен“ град. Проблемите не се […]

Прочитај повеќе