Yahoo очекува заработка од над 100 милиони долари од Tumblr во 2015 година, вели директорката Мариса Мејер. Порастот на заработката e поради се поголемиот број корисници, воведувањето на реклами, но и од се поголемата „продуктивност“ на постоечките корисници. Последните 15 месеци бројот на корисниците е пораснат за 40 отсто на 420 милиони, а бројот на […]

Прочитај повеќе

Македонската блог платформа Блогираме.мк планира да организира трети блогираме и Twitter награди во 13 декември 2014-та година. Планот е наградите да бидат во петок за да дојдат многу луѓе. Но, пред да се организира настанот ќе треба да се соберат „многу пари од сите оние кои ќе сакаат да го искористат настанот за своја промoција […]

Прочитај повеќе