Во последно време изгледа дека секоја недела излегува нов робот-помошник. Pillo е првиот помошник наменет исклучиво за здравјето на семејството, роботот знае кој член од семејството и кога треба да пие апчиња, а може да се ги послужува апчињата; вклучува и податоци за калориите во производите, па дури има и опција за контактирање со лекарот.

Прочитај повеќе

Pepper, роботот кој може да ги разбере емоциите на луѓето, успеа да најде работа во две болници во Белгија, јави BBC. За почеток неговата употребливост ќе биде тестирана во CHR Citadelle болницата во Лиеж, и во AZ Damiaan болницата во Остенд. Везијата на роботот која се користи во болниците не е иста со онаа за домашна употреба, и поради […]

Прочитај повеќе

MarkO е нова апликација од македонското студио CodeWell која наскоро доаѓа за Android и iOS, а ќе ви помогне никогаш да не го заборавите она што ви е потребно. Апликацијата наликува на потсетник сличен на Google Now за паметен часовник, кој ве потсетува што треба да направите во вистинско време. Нотификациите пристигаат до вас точно […]

Прочитај повеќе