MarkO, македонскиот локациски потсетник на CodeWell доби нова верзија во која се додадени интересна функционалност за зачувување на постојана локација. MarkO е to-do апликација за Android и часовниците со Android Wear која наместо да ве потсетува според време, ве потсетува според локација, пример ве потсетува дека треба да купите млеко кога ќе поминете покрај супермаркет. […]

Прочитај повеќе

MаркО, локацискиот асистент на CodeWell, доби нова бета верзија со која треба да биде попаметен. Освен редизајн на екранот за потсетници, апликацијата која ве потсетува за обврските кога ќе поминете на одберена локација, сега има AI Recognition. Се работи за функционалност со која МаркО ќе сугерира најдобра локација и време. Пример, откако ќе се креира […]

Прочитај повеќе

Локацискиот потсетник МаркО влезе во јавна бета фаза со која македонското студио, и креаторот на МаркО, CodeWell, сака да привлече заинтересирани тестери да ја пробаат апликацијата и да помогнат во нејзиниот развој. CodeWell го промовира МаркО како локацискa to-do листа, односно потсетник кој ќе ве потсети за задачите кога сте блиску до одредена локација, пример […]

Прочитај повеќе

Македонскиот локациски асистент, МаркО, влезе меѓу десетина финалистите на стартап акселераторот на Rockstart од Амстердам. Со тоа CodeWell, студиото за MаркО, ќе добие инвестиција за да продолжи со развојот на апликацијата која беше стартувана за Android пред шест месеци, има верзија за паметен часовник, и најавена е и iOS верзија. CodeWell не сакаше да открие […]

Прочитај повеќе

МаркО, паметниот асистент креиран од CodeWell, сега е достапен и на македонски јазик, како и на француски, руски и германски во обид да привлече поголем интерес од корисниците. МаркО е локациска to-do апликација која ве потсетува за обврските, но не според времето кога треба да ја извршите обврската, туку според локацијата каде треба да ја […]

Прочитај повеќе

Асистентот МаркО e креиран да ви помогне да не заборавите обврски, да не заборавите да купите млеко ако поминете покрај продавницата, или да платите сметки ако поминете покрај банката, вели CodeWell, македонското студио за апликации, коe ќе оди во Полска да ја претстави својата апликција на Demo Day на Hubraum Krakow. Aпликацијата е локациски потсетник, […]

Прочитај повеќе

MаркО, мобилниот асистент на македонското студио за мобилни апликации CodeWell, оди во Полска каде ќе треба да импресионира повторно на Demo Day на Hubraum Krakow. MаркО е победник на еднодневниот натпревар во Скопје организиран од стартап инкубаторите Hubraum и SuperFounders Skopje. Congratulations #MarkO – location-based todo list – we selected in Skopje to join us […]

Прочитај повеќе

MarkO е нова апликација од македонското студио CodeWell која наскоро доаѓа за Android и iOS, а ќе ви помогне никогаш да не го заборавите она што ви е потребно. Апликацијата наликува на потсетник сличен на Google Now за паметен часовник, кој ве потсетува што треба да направите во вистинско време. Нотификациите пристигаат до вас точно […]

Прочитај повеќе