Според последните достапни податоци од НБРМ кои се однесуваат на третиот квартал од 2018 година, со платежни картички се направени трансакции во вредност од 100 милиони евра за купување онлајн што претставува 28% пораст во однос на истиот период минатата година. Од направените онлајн купувања најголем дел (63%) биле потрошени за купувања од странски е-трговци […]

Прочитај повеќе

Германската компанија за достава DHL денес за прв пат изврши достава на лекови со помош на беспилотни летала. Компанијата ќе го испрати леталото 12 километри до островот Џуист, од градчето Нордеич. Станува збор за пробен лет, а компанијата се надева дека овој тест ќе покаже дека беспилотните летала се практично решение за достава до изолирани […]

Прочитај повеќе