Хакерите кои го пробија сајтот за романтични средби AshleyMadison.comја остварија својата закана и споделија податоци од повеќе од 9,7 гигабајти. Содржина на објавените податоци се детали за профилите на 32 милиони корисници, време кога се логирале, податоци за трансакции од последните 7 години и слични лични детали, јави Wired. AshleyMadison е најголемиот и најверојатно најпознатиот […]

Прочитај повеќе

Најголемата друштвена мрежа, Fаcebook знае како ви оди врската пред вие воопшто и да размислите за љубовниот живот. Во период од 100 дена пред и по започнување на врската, друштвената мрежа препознава шеми во однесување на корисниците. Така бројот на постови на ѕидот на романтичниот интерес постојано се зголемува се до почетокот на врската, кога […]

Прочитај повеќе