ConveyIQ, софтвер за комуникација со потенцијални вработени и автоматизација на процесот на вработување, доби инвестиција од 5,5 милиони долари во финансирање предводено од South Central Ventures, со учество на постојните инвеститори 3TS Capital Partners, StarVest Partners и други актуелни инвеститори. Финансирањето ќе помогне во зацврстување на лидерската позиција на ConveyIQ во САД и ќе ги интензивира продажбата […]

Прочитај повеќе

Ова е гостински текст од компанијата за едукација Brainster, кој е дел од IT.mk серијалот тeкстови на тема „Дигитална Трансформација“. Многу извршни директори велат дека се фокусирани на дигитализација на своите бизниси. Дали имаат пропуштено некои од чекорите? Во претходниот текст зборувавме за тоа колку е важна дигиталната трансформација на компаниите. Ако сметате само на иновативната […]

Прочитај повеќе

Дали сте биле на интервју за работа на кое постојано ви презентирале погрешни податоци, ве шетале од една во друга просторија, или не ви дале доволно податоци каде ќе продолжи интервјуто? Ова се само дел од триковите при регрутирањето нa кадри, а ги користат и најголемите светски компании. Google, Amazon и Facebook не се премногу […]

Прочитај повеќе

Како директорт за човечки ресурси на Google кој има прегледано над 20.000 резимеa во својата кариера, Лазло Бок е можеби вистинскиот човек кого треба да го послушате кога се работи за грешките во вашите CV-ја. Во пост на LinkedIn, г. Бок ги потенцираше најчестите грешки кои се појавуваат постојано во резимеата кои се доставуваат до […]

Прочитај повеќе