Hewlett-Packard планира да го продаде својот мобилен оперативен систем WebOS, и тоа за многу помалку од цената за која го купи. Компанијата го доби овој оперативен систем минатата година со купување на компанијата Palm за 1,2 милијарди долари. Според извори на Reuters, Hewlett-Packard се советува со Банката на Америка за тоа дали да го продаде […]

Прочитај повеќе

Една од најголемите ИТ компании Hewlett-Packard најави дека нема да продолжи со развојот на нивните таблет компјутери и паметни телефони кои го користеа оперативниот систем WebOS. WebOS е мобилен оперативен систем кој работи на Linux кернел и првично развиен од Palm, компанија која подоцна беше купена од Hewlett-Packard за 1.2 милијарди долари. Покрај стопирањето на […]

Прочитај повеќе