Gigabyte го презентираше својот нов сет за графички картички WaterForce, или ако сте љубител на генерички имиња GV-N980X3WA-4GD, кој е сет од три GeForce GTX 980 графички картички поврзани во SLI кои се фабрички оверклоукувани. Сетот доаѓа со 4GB 256-битна GDDR5 и процесор на 1228MHz односно 1329МHZ во „boost“ мод, и има Flex Display технологија […]

Прочитај повеќе

Новите графички карти од Nvidia GTX 980 и 970 за разлика од претходните Maxwell картички кои се направени да бидат штедливи, се направени за подобри перформанси. GeForce GTX 980 доаѓа со 2048 CUDA јадра; процесор на 1126 MHz или 1216 MHz во boost-мод; 4 GB 256-битна GDDR5 меморија и потрошувачка од 165W. GeForce GTX 970 […]

Прочитај повеќе