Сакате да одгледате документарна емисија, но имате само една минута? Никаков проблем! 60 Second Docs има за мисија да спакува квалитетна содржина од информативен карактер во времетраење од само една минута! За да ја оствари целта, 60 Second Docs отфрла покривање на концепти или актуелни работи. На место на тоа, целосно се фокусира на вистински […]

Прочитај повеќе

Vice, популарниот и наградуван магазин за култура и вести од најразновидни теми, наскоро ќе оперира и од Србија. SEEBiz.eu известува дека Vice Media, кој се вреднува на 2,5 милијарди долари, доби нови 250 милиони евра инвестиција со која треба да се прошири на други пазари. Vice започна како студентски магазин во Монтреал во 1994-та година, […]

Прочитај повеќе