Фотографите Јане Наумоски и Ерина Богоева организираат креативен предизвик за сите љубители на хорор уметноста. Станува збор за избор на најдобро хорор видео, куса приказна, поема, фотографија или цртеж. Пријавувањето за Sinister Days е веќе започнато и се чини дека и според темата доаѓа во вистински период, неколку недели пред Halloween. Натпреварувачите во овој период […]

Прочитај повеќе

Wounded е име на македонска видеоигра која е во изработка од Workbench studios, основано од петмина средношколци – Бојан Веселиновиќ,, Тимоти Глигоров, Кинан Вудал, Сергеј Спировски и Мартина Баракоска – кои го користат слободното време за работа на играта. Wounded е нивна прва игра од survival horror жанрот, инспирирана од Outlast, која е омилена игра […]

Прочитај повеќе