Microsoft полека се насочува кон софтвер и хардвер додатоци за повеќе од еден оперативен систем. Компанијата претстави нова тастатура наменета за сите таблет компјутери и телефони, која доаѓа со поддршка за Windows, Android и iOS. Universal Mobile Keyboard овозможува пишување на сите уреди, а доаѓа со батерија која се користи единствено за потребите на тастатурата, […]

Прочитај повеќе