Mail.ru со трансакции на акции вредни 1,47 милијарди долари, стана нов сопственик на руската друштвена мрежа Vkontakte, популарно наречена „руски Facebook“. Компанијата од порано е сопственик на 52 отсто од акциите на друштвената мрежа, па по последната аквизиција Mail.ru сега е единствен сопственик на двете најголеми руски социјални мрежи VKontakte и Odnoklassniki. Тоа што можеби […]

Прочитај повеќе