Забранета или не, дигиталната валута биткоин станува сѐ попопуларна во Србија. Но, законот во Србија не ги препознава крипто-валутите како платежно средство што претставува предизвик за новата српска берза Bitcoin365, која ќе се обиде да го освои глобалниот пазар. „Развивме глобална платформа која ги спојува купувачите и продавачите на биткоини,“ велат Александар Матановиќ и Младен […]

Прочитај повеќе

Српскиот Bitcoin365 го донесе првиот Bitcoin ATM во Србија со чија помош директно со помош на уредот, може да се купи крипто валутата. Презентацијата се одржа во белградскиот ресторан Appetite, кој е првиот угостителски објект во регионот кој овозможи плаќање на своите посетители со дигиталната валута. Станува збор за уред кој овозможува размена на евра […]

Прочитај повеќе