Српскиот Bitcoin365 го донесе првиот Bitcoin ATM во Србија со чија помош директно со помош на уредот, може да се купи крипто валутата. Презентацијата се одржа во белградскиот ресторан Appetite, кој е првиот угостителски објект во регионот кој овозможи плаќање на своите посетители со дигиталната валута. Станува збор за уред кој овозможува размена на евра […]

Прочитај повеќе