Телефоните со батерии кои се менуваат до пред неколку години не беа ништо невообичаено. Но, поради трката во намалување на димензии, поголеми екрани, водоотпорност, отпорност на прашина батериите станаа дел од телефоните кои се прицврстени со лепило и не се едноставни за промени. Можеби затоа и е вест што Nokia 2.2 е еден од новите […]

Прочитај повеќе

Motorola претстави два нови Android уреди кои се дел од Android One програмата. Motorola One и Motorola One Power се два нови уреди чии надградби ќе доаѓаат директно од Google. Поважна и производителот, а и Google гарантираат 3 години безбедносни надградби. Уредот доаѓа со гаранција дека ќе биде подготвен за следните две верзии на Android […]

Прочитај повеќе

Android One е иницијатива која Google ја започна пред неколку години, во 2014. Иницијативата беше претставена на Google I/O, но за жал никогаш вистински не заживеа. Денес компанијата во соработка со кинескиот стартап Xiaomi ќе се обиде да го постигне она што во целиот период на постоење не успеа – глобално присуство. Идејата на компанијата […]

Прочитај повеќе

Google најави дека следната верзија на „повикувачот“ (dialer) на Nexus телефоните ќе ги известува корисниците дали добиваат телефонски повик од спамер. Кога корисникот ќе добие повик од некој од познатите спам броеви ќе биде предупреден дека станува збор за можен „спам повик“, веднаш под телефонскиот број кој повикува. За активирање на оваа функција корисникот треба да ја […]

Прочитај повеќе

Android One, платформата на Google за телефоните кои ги исполнуваат минимум стандардите, пристига и во Европа. Турција е првата држава во Европа каде ќе излезе првиот телефон со спецификации, но и цена на кои Google инсистира, јави Verge. Телефонот доаѓа од General Mobile и за разлика од останатите One уреди кои штедат, па инсталираат MediaTek […]

Прочитај повеќе

Google веќе во јуни го најави својот проект Android One со кој во соработка со производителите ќе работат на креирање на подобро искуство на корисниците во земјите во развој, пред се за тие кои не можат да си дозволат поскапи телефони. Првите три уреди доаѓаат со 4.5 инчен дисплеј, со резолуција 854х480 и покрај Индија, […]

Прочитај повеќе