За сите заинтересирани за бесплатно преземање и слушање музика, подготвивме пет исклучително корисни сајтови. YouTube Music – бесплатната платформа ви дозволува да преслушувате неброени песни. Едноставно нема што нема, но највеќе се исплати за користење од компјутер, што е одлично за паралелна работа со нешто друго. Апликацијата преку телефон има бројни ограничувања. Не функционира во […]

Прочитај повеќе

Како една од најдобрите сервиси за споделување видео материјали, YouTube е задолжителна дестинација за многумина корисници. Од неодамна, и македонците можат да се претплатат на YouTube Premium и да уживаат во впивање мултимедијални содржини со повпечатливо искуство. Во оваа прилика, навлегуваме подлабоко во претплатничкиот модел и се трудиме да заклучиме дали цената ги оправдува бенефициите. […]

Прочитај повеќе

Два популарни сервиси на Google, YouTube Music и YouTube Premium се достапни и кај нас. Од денес на листата држави во кои се достапни овие премиум сервиси е додадена и Македонија. Истовремено YouTube Music и YouTube Premium пристигнаа и во: Бугарија Кипар Чешка Унгарија Полска Романија Секако ова не се бесплатни сервиси и имаат две […]

Прочитај повеќе

YouTube влегува на големи врати во загушениот музички пазар. YouTube Мusic е мобилна апликација за Android и iOS, моментално достапна само во САД, со која ќе им конкурира на другите популарни музички сервиси како Spotify, Deezer, Rdio… Всушност, YouTube Music од старт е најголемиот сервис меѓу конкуренцијата. Иако YouTube е видео сервис, тој веќе со години […]

Прочитај повеќе

YouTube Red е новиот сервис со кој популарниот сервис ќе монетизира од популарноста од YouTube ѕвездите и музичките видеа. Месечната претплата од 10 долари е достапна само во САД, потоа ширум светот, и преку неа се нуди „премиум пристап“ до ексклузивна содржина. YouTube sвездите како PewDiePie, Fine Brothers и други ќе креираат видеа само за […]

Прочитај повеќе

Многумина својата дневна доза на музика ја конзумираат од YouTube. Сите оние кои како мене постојано слушаат музика на овој сервис, ќе им се допадне тоа што YouTube ја освежуваат страната за музика. Страната за музика сега е редизајнирана со цел да ја направи да одговара повеќе на потребите на корисниците, нудејќи персонализирани препораки. Новата […]

Прочитај повеќе