По една година пауза, популарната сатирична серија Еднооки се враќа со нова сезона. Но, наместо на телевизија, карикатурите ќе бидат прикажувани на Веб, на нова платформа за независна содржина. Еднооки е првиот продукт на Parahodot.tv, стартап платформа која ќе наплаќа претплата за ексклузивна содржина, објаснува Борис Дамовски, продуцент и извршен директор на Parahodot. Инспирацијата доаѓа […]

Прочитај повеќе

Популарнaтa сатирична серија Еднооки се враќа, но не на телевизија, туку онлајн на parahodot.tv. Тоа што е ново, освен новите шеги и исмејувања на политичките карикатури, е што Еднооки нема веќе да биде бесплатна за гледање. Кога одеше на телевизиската програма, серијата беше достапна за сите, иако не беше бесплатна бидејќи ни наплаќаа со спамирање […]

Прочитај повеќе