Intel и официјално на CES 2015 ја претстави петтата генерација на Core процесори, кои покрај подобрите перформанси ќе понудат и подолго траење на батеријата. Новите Broadwell процесори доаѓаат со најава за намалена потрошувачка од 20 до 30 отсто во однос на Haswell, a oсновниот процесор доаѓа со потрошувачка од 15W и ќе овозможи гледање на […]

Прочитај повеќе

Broadwell едвај да е присутен на пазарот, а Intel веќе ја најави новата Skylake архитектура. Засега нема премногу детали околку перформансите на процесорот и неговата енергетската ефикасност, но тоа што е познато е дека повторно ќе станува збор за 14nm технологија. Intel не откри премногу за чипот пред се поради тоа што доколку премногу ги […]

Прочитај повеќе