Матеј Предовиќ, седмооделенец во скопското училиште „Војдан Чернодрински“, се врати од Зрењанин со златна медала. Матеј го освои првото место по роботика на Олимпијадата за технички креации за младите од Југоисточна Европа. Како што вели 11-годишниот Матеј, за Дневник.мк, на Олимпијадата имаше еден куп учесници, над стотина од разни земји како Бугарија, Романија и Црна […]

Прочитај повеќе