Pornhub ги отстрани сите видеа кои не доаѓаат од официјалните партнери. Отстранувањето на милиони видеа доаѓа по обвинувањата за хостирање на детска порнографија, насилство, силување и слично. Бројот на видеа кои ги хостира платформата е паднат од 13,5 на 7,2 милиони. Главна причина за брзата акција е прекинот на плаќање со платежни картички. VISA и […]

Прочитај повеќе

Еден од најпопуларните веб сајтови за порно содржини, Pornbub, го исфрли седмиот годишен извештај за тоа кои биле најголемите трендови во 2019 година и на што највеќе се посветувало внимание од посетителите. Се работи за исклучително долг извештај до кој имате целосен пристап тука. Ние решивме да се посветиме првенствено на оние факти кои имаат […]

Прочитај повеќе

Како што се приближува крајот на месецот и почетокот на следната година сѐ повеќе ќе се појавуваат вакви ретроспективи на 2018 година. Една од првите оваа година е на Pornhub и ако судиме по пребарувањата ова е чудна година. На првото место на листата најбарани е актерката Сторми Даниелс. Ова можеби и изгледа нормално, но […]

Прочитај повеќе

Најверојатно би требало да си го проверите моралниот компас ако Pornhub одбива да ја објави содржината која ја креирате. Токму ова се случува со креаторите на лажните порно видеа кои не се добредојдени на сервисот. Компанијата ги извести Motherboard дека нема да ги објавува овие видеа. Причината е едноставна, видеата се направени без согласност на […]

Прочитај повеќе

Pornhub ќе им покаже на своите корисници како би можела нивната услуга да изгледа во иднина, доколку помине предлогот за укинување на неутралноста. Со ова Pornhub ќе им се приклучи на Amazon, Kickstarter и Reddit. Сервисот има над 75 милиони корисници секој ден и сите на 12 јули ќе имаат можност да видат како изгледа […]

Прочитај повеќе

Секоја година најголем дел од техничките компании шеговито го одбележуваат 1 април. Секако ова се случи и оваа година, а најдобри шеги и досетки имаа Pornhub, Snap и Google. Pornhub своите корисници ги распамети откако им порача дека отсега нема потреба да ги споделуваат видеата со пријателите. Сѐ тоа е автоматизирано и пријателите веќе знаат кои […]

Прочитај повеќе

Руската агенција за контрола и надгледување на интернет одлучи дека PornHub и YouPorn отсега нема да бидат достапни во земјата. Интересно се чини дека ова е настан кој се повторува секоја година. Агенцијата истото го направи и лани во септември, кога забрани пристап до руската верзија на PornHub. За разлика од минатата година, оваа агенцијата […]

Прочитај повеќе

Порно или видеоигри, која од двете индустрии ќе допринесе повеќе за популаризација на виртуелната реалност? Во моментов предност има популарниот порно сајт Pornhub, кој заедно со BaDoink VR, стартува нова категорија „порно за виртуелна реалност“. „Во Pornhub е наша должност да им обезбедиме на корисниците од целиот свет најсовремена технологија. Виртуелната реалност е следната фаза […]

Прочитај повеќе

Интернетот е направен за порно. Ова иако е долгогодишна шега, сепак е многу блиску до вистината, посебно ако го погледнете Year in review извештајот од најпопуларниот порно сајт Pornhub. Во 2015 само корисниците изгледале 1,892 петабајти порно, со должина од 4.392.484.580 часа или 2,5 пати подолго отколку што постои хомо сапиенс. За ова да биде […]

Прочитај повеќе

Се случи мало чудо на 10-ти ноември. Најголемиот порно сајт Pornhub изгуби 10% oд своите 60 милиони посети поради видеоигра. Тој ден излезе Fallout 4 и се чини дека имаше поголемо влијание врз порно индустријата отколку било што друго.

Прочитај повеќе

Mozilla, Pornhub, Kickstarter, Twitter, Netflix, Reddit, Foursquare и куп други интернет гиганти се решија да се борат против забавувањето на Интернетот. Наречен како Internet Slowdown Day, овој настан беше протест за поддршка на интернет неутралноста, и за право на секој сајт да има ист третман од провајдерите без да мора да плаќа за побрза конекција. […]

Прочитај повеќе