Трепкачка сива лента најгоре на екранот и екран кој не реагира на допир. Ова е најчестата причина за сервисирање на iPhone 6 и iPhone 6 Plus. Причина за проблемот е пропуст во дизајнот. Новите телефони се потенки и пофлексибилни, а областа која е најпогодена од виткањето е местото каде се наоѓаат и контролерите за екранот. […]

Прочитај повеќе

Корисниците на новите iPhonе 6 и iPhone 6 Plus помалку ги користат своите iPad таблет комјутери, вели анализата на Pocket направена на над 2 милиони корисници. Новитe телефони на Apple имаат поголеми екрани до 5,5 инчи па корисниците немаат потреба да користат iPad за читање содржина, бидејќи големите екрани се доволни. Тие пак што користат […]

Прочитај повеќе

Vip е првиот од трите оператори коj објави на својот сајт дека го продаваат новиот 4,7 инчниот iPhone 6. Ledikom пак е првата продавница за телефони кои го најави истиот телефон. Но, поголемиот iPhone 6 Plus се уште не е достапен. И двете продавници го претставија само 16 GB модел можеби бидејќи цената во моментот […]

Прочитај повеќе

Виткањето на телефоните со рака е претерано, и реткост, вели Consumer Reports кој направи сопствен тест за цврстината на iPhone 6 и iPhone 6 Plus, откако Интернетот го преплавија слики со извиткани телефони. Во овој тест беа тестирани и телефоните од конкурентните компании Samsung, LG, HTC, како и претходникот iPhone 5S. Тестовите се наравени со […]

Прочитај повеќе

Новиот iPhone 6 Plus дојде до рацете на iFixit кој го презентираа на најдобриот можен начин, до најситните негови делови. Расклопувањето ги опфати и пластичниот додаток кој помага за подобар WiFi прием, но не им се допаѓа премногу на купувачите и издадената камера која Apple се обиде да ја скрие на сите слики на кои […]

Прочитај повеќе

По години поминати во убедување дека корисниците немаат потреба од поголем екран, Apple конечно попушти и му го претстави на светот својот прв огромен телефон – 5,5 инчниот iPhone 6 Plus. По сите дефиниции, iPhone 6+ e „фаблет“ уред (телефон со големина блиска до таблет компјутер), и иако беше неочекувано од Apple, бидејќи го чекавме […]

Прочитај повеќе

Apple ги претстави iPhone 6 и iPhone 6 Plus и освен што за прв пат компанијата презентира два телефони со различна големина, а телефоните доаѓаат со дел нови функции. Новите телефони доаѓаат со нов A8 кој ќе биде 13 отсто помал, 25 отсто побрз и 50 отсто поефикасен од досегашниот А7 процесор, кој и така […]

Прочитај повеќе