Неизлегувањето на нов Apple Watch ја намали продажбата на паметни часовници за речиси третина. Најголем пад имаа Apple со 55 отсто намалена продажба, а иако речиси сите останати производители забележуваат пораст во продажбата, не можат да го поместат пазарот, покажува анализата на IDC. Вкупната продажба досега во 2016 година е 3,5 милиони продадени уреди, намалување […]

Прочитај повеќе

Можеби очекувавме премногу од Apple. Но, нивниот Аpple Watch не е ништо подобро дизајниран од другите, ниту пак е покул од Moto 360. На презентацијата заедно со iPhone 6 и iPhone 6 Plus, беше претставен и iWatch, кој и покрај претпоставките сепак доаѓа под името Apple Watch. За новиот часовник од Apple тврдат дека е […]

Прочитај повеќе