Споредете ја моменталната верзија на Steam со раните почетоци кои датираат уште до 2003-та година, и ќе наидете на огромни разлики, како во начинот на кој се сервираат и продаваат игрите, така и во начинот на кој социјализира гејмерската заедница. Со пензионирање на Steam Greenlight и имплементирање на Steam Direct, останува уште еднаш да се запрашаме […]

Прочитај повеќе

По кратка пауза, нова македонска видеоигра ја бара вашата поддршка на Steam Greenlight. Wounded е прва игра на студиото Workbench Entertainment, а до сега се обидоа и два пати да ја финансираат на Kickstarter. Сега Wounded им се приклучува на BOB RG 42 и Excubitor кои претходно добија поддршка на Steam Greenlight. „По долг период без […]

Прочитај повеќе

Летот на Икарус Најпознатата платформа за дигитална дистрибуција, Steam, низ годините имаше огромен и профитабилен успех преку Steam Greenlight – проект каде се гласа за инди игри од страна на Steam корисниците и доколку интересот за некоја игра е доволно голем, Steam го дава зеленото светло да се објави играта на дигиталниот фронт. Ова излезе […]

Прочитај повеќе

Правата игра на битолското студио Karton Games, BOB RG 42, ги исполни условите на Steam Greenlight и ќе биде може да се продава на најголемата дигитална продавница за игри. По Excubitor и Raining Blobs кои го пробија мразот на Steam, BOB RG 42 ќе биде нова игра, која овој пат доаѓа од битолскиот Game Developers Hive. […]

Прочитај повеќе

BOB RG 42 е видеоигра креирана од македонското студио Karton Games, составено од двајца 20 годишни ентузијасти, Ферди Јајаи и Никола Ванчоски. Ферди е задолжен за графиката, а Никола за програмирањето. „Ова ни е прва игра што стигнала до Steam, претходните игри беа прототипи и game jam игри. Играта засега е само на Steam, a понатаму размислуваме […]

Прочитај повеќе

Raining Blobs, јапонската сложувалка на Енди Мијолкоски, ќе и се придружи на Excubitor од Tesseract Interactive на Steam. Играта се најде на „виртуелните полици“ за продажба откако беше изгласана како добра игра од гејминг заедницата на Steam Greenlight, каде имаше над 130 коментари, поголем дел позитивни критики. Raining Blobs е сложувалката со кул јапонски дизајн […]

Прочитај повеќе

Excubitor на Tesseract Interactive наскоро ќе може да се купи од Steam. Играта го помина рецензирањето на гејминг заедницата на Steam Greenlight, и доби одобрување да се продава на една од најголемите дистрибутивни платформи за видеоигри. Ова е неверојатен успех за играта која започна како хоби од неколку ентузијасти, за потоа во стартапoт да се […]

Прочитај повеќе

Excubitor, играта на македонското студио Tesseract Interactive кои ја реализираа со 30-те илјади евра инвестиција од LAUNCHub, сега е објавена на Steam Greenlight. Greenlight е платформа на која оценуваат игри од гејминг заедницата, пред да бидат продавани на Steam. Играта треба да е меѓу топ 100-те игри пред да биде земена во предвид Steam, но […]

Прочитај повеќе