Нова серија на iRobot правосмукалки ќе доаѓа со вештачка интелигенција. iRobot Genius Home Intelligence ќе му помага на роботот со информации за тоа кога и каде треба да се чисти. Со надградбата роботите ќе бидат покорисни, но приватноста останува прашање. iRobot за потребите на вештачката интелигенција креира дигитална слика на станот при ова додавајќи зони […]

Прочитај повеќе

„Кога нешто е бесплатно, тогаш вие сте производот“ се чини дека понекогаш и кога плаќаме, ние сме производот. Производителот на паметни роботи правосмукалки Roomba, ќе им ги понуди плановите од становите на корисниците на Amazon, Apple и Google. „Плановите“ кои ги поседува iRobot ќе им помогнат на компаниите да дознаат уште повеќе за корисниците. Пред […]

Прочитај повеќе

Kреаторите на паметната правосмукалка Roomba креираа нов робот чија намена е да им помогне на студентите заинтересирани за роботика да ги направат своите први чекори, јави Mashable. Новиот робот Create 2 е речиси копија на Roomba, но без специфична намена на додатоците за чистење, па практично може да се користи како одлична основа за најразлични […]

Прочитај повеќе

Неколку компании меѓу кои и Samsung, откако ги “опаметија” часовниците и алките на рака, се решија да се префрлат и на развој на паметни, автономни правосмукалки. Кога автомобил може сам да вози, зошто не и правосмукалката сама да го чисти подот? Иаку роботските правосмукалки со сензори за простор не се ништо ново за познавачите на […]

Прочитај повеќе