Raining Blobs започна како Windows Phone апликација, но Енди Милојкоски, кој „во принцип не сака мобилни игри“, ја редизајнираше од нула во десктоп верзија. Причината е гејмплејот кој на мобилните телефони е ограничен заради екранот на допир, а Raining Blobs е наменета за хардкор гејмерите да ја играат „супер брзо и да може сите копчиња […]

Прочитај повеќе